Širokotračni brusilniki za ploskovno brušenje

Brusilniki, ki so bili še pred 10 leti skoraj izključno “rezervirani” za lesno industrijo, se v zadnjem času vse več uporabljajo v kovinarski industriji. Te brusilke so zelo uporabne saj rešujejo težavo enakomernega ploskovnega brušenja tako širokih kot tudi ožjih obdelovancev. Zelo so uporabne predvsem tam, kjer je potrebna velika kapaciteta brušenja. Široko tračne brusilke niso omejene glede materiala iz katerega so obdelovanci, saj se na njih lahko brusi, tako železo oz. mehko jeklo, inox oz. nerjaveče jeklo, kot tudi aluminij in po potrebi tudi druge barvne kovine.

Obdelovalna širina je določena s širino same brusilke, le to stranka izbere ob nakupu brusilke glede na svoje potrebe. Izvedba konfiguracije brusilke je tudi v rokah stranke, saj je možnosti veliko. Ob nakupu je poleg brusnega traku ali več teh možno v brusilki imeti še ščetke za dodatno razigljevanje, valj iz brusne volne, za vzdolžne črte, itd. Pravilen izbor brusilke in njene konfiguracije je v rokah samega uporabnika oz. kupca. Tu se zgodba z brušenjem šele začne.

Strokovnjaki za brušenje smo tisti, ki kupcu brusilke lahko svetujemo s kakšnim postopkom brušenja bo prišel do želenega rezultata. Načeloma lahko vsak sam pride do želenega rezultata, če večkrat poizkuša, vendar pri teh velikostih brusnih trakov ti poskusi niso ravno poceni  zato je zagotovo cilj vsakega dobrega gospodarja, da do rezultata pride čim hitreje z minimalno porabo brusnih materialov. Smiselno je, da se obrnete na strokovnjake za brušenje, ki vam lahko s svojim znanjem in izkušnjami pripomoremo pri optimalnem izboru brusnih materialov. Naša prednost je ta, da imamo poleg znanja in izkušenj tudi  večino brusnih materialov za izdelavo brusnih trakov na zalogi. Prav zato vam lahko izdelamo vzorce zelo hitro, celo v dnevu ali dveh.

Druga pomembna stvar je izbor brusnih ščetk, ki so namenjene razigljevanju raznoraznih izrezov v pločevino, posnemanju ostrih robov ali delanju radiusov na robovih debelejših pločevin. Za pravi izbor ščetk v podjetju Eurol sodelujemo z nemškim dobaviteljem, ki ima v svojem programu ogromen nabor ščetk za vse proizvajalce teh strojev, ki zagotavljajo individualne rešitve za vsako stranko posebej. Mimogrede, lahko omenimo, da v največ primerih dobavljamo našim strankam ščetko, ki razigli vse izreze v pločevino, pri tem pa je lahko pločevina prekrita z tako imenovano laser folijo in spodaj brušena, ob tem pa ščetka folije ne prebrusi in poškoduje brušene površine. Prav tako lahko dobavimo ščetko, ki bo na pločevinah debelejših od 5mm naredila radius 2mm na vseh robovih.

Vsak uporabnik takega stroja lahko samo s pravo izbiro brusnih materialov tako brusnih trakov kot ščetk, brusi na nivoju, ki se ga pričakuje od takega stroja.

Podjetje Eurol je v Sloveniji dobavitelj pretežno vsem kupcem ki tak stroj imajo in uporabljajo tako za mokro kot suho brušenje železa, inoxa in aluminija. Pri vseh kupcih smo z analizo potrebe kupca dobavili optimalne brusne trakove in ščetke za njihove potrebe, ter na ta način kupcu zagotovili, da s tem strojem opravlja vrhunske storitve oz. izdeluje najvišjo kvaliteto, ki jo je stroj sposoben. Če imate tak stroj ali potrebujete nasvet v fazi nakupa in si želite brezplačnega posveta z nami o brusnih materialih nas pokličite in z veseljem vam bomo pomagali.

 

Post Navigation