Krtačenje oz. staranje lesa

Krtačenje oz. staranje lesa je v zadnjem času spet vse bolj popularno. Pri Eurolu imamo rešitev tako za profesionalce, kot za domače uporabnike vedno na zalogi.

Za profesionalno uporabo imamo na zalogi vedno plastične in jeklene krtače za krtačni strojček Makita 9741. Proizvajalec teh krtač je renomirano podjetje in kvaliteta je zagotovljena, imajo pa naši izdelki tudi zelo dobro ceno.

Za profesionalno uporabo na velikih krtačnih strojih lahko ponudimo tudi profesionalne krtače za krtačenje lesa v večjih dimenzijah. Te krtače se izdelujejo po naročilu glede na zahteve uporabnika.

Za domače uporabnike ali pa tiste, ki ne želite zapraviti dosti za namenske krtačne stroje kot npr. Makita 9741, imamo sistem, ki ga namestite na svojo kotno brusilko (brusilka mora imeti regulacijo obratov!). Z pripadajočo pogonsko osovino, na kotno brusilko namestite jekleno (za trde lesove) ali plastično ščetko za mehke lesove in že lahko naredite krtačen les.

V videu je demonstracija montaže ščetke širine 70mm, na zalogi imamo jeklene in plastične ščetke širine 100mm, ki je širša, za montažo pa ne potrebuje niti rdečega distančnika iz videa. Vedno imamo na zalogi tudi pogonske osovine.

 

Za krtačenje manjših ali težje dostopnih delov z vrtalno pištolo imamo vedno na zalogi tudi jeklene in plastične ščetke za vpenjanje v glavo vrtalne pištole.