Brusne gobice, brusna volna

Iz našega programa za ročno brušenje so eden izmed najbolj prodajanih artiklov brusne gobice. Brusne gobice imamo vedno na zalogi v obeh standardnih oblikah, tako mehke, kot trde in tudi v ostalih malo manj poznanih oblikah, kot so tanke gobice, gobice v roli, profilirane gobice in brusna volna.

Glavna razlika med gobicami iz ostalimi brusnimi sredstvi, je v tem, da so pri gobicah, brusna zrna lepljena direktno na peno (spužvo), ostala brusna sredstva, pa so brusna zrna lepljena na papirno ali platneno osnovo. To dejstvo pa pomeni, da brusne gobice brusijo bolj fino, od primerljivih izdelkov, zato je potrebno pri izbiri granulacije paziti na to, da se izbrane granulacije gobic ne primerja z enako granulacijo klasičnih brusih materialov, gobice je vedno bolj fina, ker pena dopušča gibanje zrn, brusni papir ali platno pa zrna tiščita togo prilepljena na površino.

Gobice, ki jih imamo na zalogi, so pretežno gobice z keramičnim nanosom, kar pomeni, da so veliko vzdržljivejše od navadnih, ki imajo pretežno nanos aluminijevega oksida na željo stranke pa lahko ponudimo gobice z vsemi nanosi, bele gobice.

Naše gobice dobite v granulacijah od 60 do 1500, najbolj fine gobice so tanke gobice in se uporabljajo v glavnem za poliranje pohištva po oljenju. Brusne gobice v roli niso primerljive večini podobnih izdelkov na trgu, saj imajo naše keramični nanos, se ne raztržejo kljub dolgotrajnem zvijanju in brušenju zelo zahtevnih izdelkov, ter posledično imajo lahko tudi dvokratno življenjsko dobo v primerjavi z konkurenčnim izdelkom. Brusne gobice v roli in tanke brusne gobice svetujemo pri izredno tehničnih izdelkih kjer je veliko brušenja, lukenj, utorov, robov in radijev, kjer se ostali brusni materiali pretrgali.