Orodja za valjčni brusilnik

V tej rubriki, si lahko ogledate vsa orodja, ki jih dobite pri nas in se uporabljajo na valjčnem brusilniku oz. tudi imenovanem satinirniku. Tipična dimenzija orodji (brusnih valjev), ki jih lahko namestite na ta brusilnik je 100x100x19, pri katerem sta prvi dve dimenziji, delovna širina in premer, tretja pa premer luknje. Seveda se nekatere kolute za ta valjčni brusilnik da dobiti tudi premera 110mm ali pa širine 50mm namesto 100mm. Glavnina uporabe valjčnega brusilnika je namenjena uporabi pri brušenju nerjavečega jekla, in jekla, brez problemov, pa se ga lahko uporablja tudi na ostalih kovinah in pa tudi na lesu in ostalih materialih, seveda je potrebno za vsak material izbrati pravo brusno orodje. Več podrobnosti in celoten nabor orodji si lahko ogledate v katalogu: Katalog orodji za valjčni brusilnik

Za valjčni ročni brusilnik lahko pri nas izdelamo klasične platnene brusne trakove v vseh granulacijah za brušenje vseh materialov, izdelamo lahko trakove iz brusne volne, tako imenovane SB trakove v vseh standardnih granulacijah (rjavi, rdeči, modri in sivi), in izdelujemo tudi polirne trakove iz polirnega filca za poliranje nerjavečega jekla-inoxa.

Najpomembneje, je, da nam pri naročilu poveste pravi fi valja, na katerega brusne trakove nameščate, če je valj izrabljen, pa da točno izmerite njegov premer, tako da trak ustreza izrabljenemu valju. Najbolje je, da nam prvič pošljete ali izrabljen trak, ki ustreza Vašemu valju ali nam pošljete valj, po katerem naredimo ustrezne trakove in Vam valj z naročenimi trakovi potem vrnemo.

Prav tako pa lahko pri nas dobite vsa orodja za namestitev na valjčni brusilnik, kot so brusni koluti iz brusne volne (SB koluti), koluti kombinacije brusne volne in brusnega platna, pahljačasti brusi narejeni iz brusnega platna, gumijasti polirni koluti.

Pri nas lahko dobite tudi gumijaste valje na katere namestite brusne ali polirne trakove. Gumijaste valje lahko ponudimo v treh različicah. Napihljivi valj in gladek, ter rebrast centrifugalni valj.

Nasvet: Pri valjčnem brusilniku je osnovna razlika med orodji, ki se nameščajo na gumiran valj (brusni trakovi) in orodji, ki se namestijo direktno v tem, da brusni trakovi ne dobijo oblike obdelovanca npr. če z valjem širine 100mm brusite cev širine 50mm, bo valj dobil počasi »zajedo« v širini 50mm in če se potem z njim brusi ploskev, se bo ta »zajeda« poznala. Pri brusnem traku pa se tej težavi izognete, prav tako brusni trakovi na gumijasti sredici z obrabo ne spreminjajo premera, medtem ko ga valji nameščeni direktno spreminjajo.