Eurolove novosti za inoks program

Predstavljamo vam najnovejše Eurolove novosti za brušenje inoksa.

 

 

 

 

 

 

 

 

Katere so? Kdaj in zakaj jih uporabljamo? Katere so njihove prednosti, si preberite v spodnjem sestavku.

Trde brusne plošče Fast green

Trda brusna plošča Fast green

Trde brusne plošče Fast green so namenjene za izjemno hitro in grobo brušenje oz. odvzemanje trdih jekel in inoksa. Eurolovi strokovnjaki jih priporočamo, ker povzročajo manj prahu in material se pri njihovi uporabi ne pregreva toliko, kot pri uporabi lamelnih brusov.

V primerjavi z dobro poznanimi lamelnimi brusi so trde brusne plošče Fast green precej hitrejše, bolj agresivne, v primerjavi z drugimi brusnimi sredstvi pa manj hrupne, ne pregrevajo materiala ter na materialu puščajo bolj gladko površino zato je tudi boljša končna obdelava.

 

Trda brusna plošča Fast greeen

Eurolovi testi potrjujejo, da trde brusne plošče nekajkrat bolj režejo kot klasične brusne plošče iz aluminijevega oksida. V Eurolu vam trde brusne plošče Fast green ponujamo v različnih granulacijah. Granulacijo 36 priporočamo, kjer so potrebni veliki odvzemi za uporabo na nerjavečem  jeklu, inconelu in izdelkih iz titana. Granulacija 46 je bolj primerna za brušenje in odstranjevanje težkih delcev in aluminijevih zvarov.

 

Unitised diski

Unitised diski so odvisno od njihove trdote primerni za fino brušenje pred poliranjem, brušenje robov inoksa in brušenje manjših TIG zvarov.

 

 

 

 

 

Trdote teh diskov so označene s številkami od 2, ki je najmehkejša in se uporablja za fina brušenja pred poliranjem, do 8, ki je najtrša in se uporablja tam, kjer je zaželena daljša življenjska doba. Poleg številke se pojavlja še oznaka granulacije npr. SF ali AM. Torej lahko imamo disk 2SF IN 6SF. Oba sta zelo fina, samo številka 6 je bolj trd in bo na bolj zahtevnih opravilih več časa zdržal. Pri tem je površina gladka, predvsem pa brez globokih risov, ki jih povzroči lamelni brus ali trda brusna plošča.

Poznamo tri različne vrste Unitised diskov: Unitised diski – modri, Unitised diski – rdeči in Unitised diski – oranžni. Med seboj se razlikujejo zgolj glede na grobost in trdote.

 

Unitised diski – modri, trdote 2SF primerni za predpoliranje.

Unitised diski – rdeči, trdote 8AM, grobi za brušenje npr. robov, ki morajo ostati gladki na otip. Zaradi trdote, se disk manj obrablja kot mehkejši.

 

Unitised diski – oranžni. Nimajo oznake trdote, ampak so zelo grobi, tako, da se z njimi lahko odstrani TIG var ali pobrusi površino za brusno ploščo Fast green. V primeru kasnejšega poliranja, je za Unitised disk – oranžen potrebno iti čez še z modrim 2SF Unitized diskom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zakaj so Unitised diski boljša izbira kot lamelni brusi?

Lamelni brus je učinkovito brusno sredstvo za grobo brušenje, ki pa pri uporabi grobih granulacij na materialu pušča rise. V kolikor teh risov ne želimo, moramo večje rise zbrusiti z bolj finimi granulacijami, kar terja veliko časa in tudi brusnega materiala. V kolikor želimo površino kasneje polirati moramo po uporabi lamelnega brusa še vedno uporabljati bolj fina orodja diskov, ki obdelajo nastale rise in grobo površino pred fazo poliranja. Zato porabimo več časa in denarja. Z uporabo Unitised diskov se lahko tem umestnim fazam izognemo. Unitised diski so poznani po tem, da v primerjavi z lamelnimi brusi enako izbrusijo površino ob tem pa ne naredijo grobih risov, zato z njihovo uporabo ne potrebujemo dodatnih brusnih sredstev pred poliranjem. Po uporabi Unitised diskov, ki fino zbrusijo podlago lahko takoj poliramo s filcem. Njihov učinek je neverjeten. Istočasno izbrusijo in ne puščajo risov, zato vmesna faza z diski ni potrebna.

Pokličite nas, zaupajte nam svoja vprašanja, težave, mi pa vam bomo pomagali do hitrejše, cenejše in za vas boljše rešitve.

 

 

 

 

Post Navigation