Brusni oz. oprijemalni diski – nepogrešljiv pripomoček vsakega obdelovalca lesa in kovin

Brusni diski oz. oprijemalni diski so široko uporabno brusno sredstvo. Uporabljamo jih na različnih obdelovancih v kovinarstvu in lesarstvu. V kovinarstvu so najbolj uporabni za ploščinsko brušenje, ker ne puščajo sledi zajedanja. Tam vedno potrebujemo brusne diske s posebnim cirkonovim ali keramičnim nanosom, saj je dolga življenjska doba bistvenega pomena. V lesarstvu uporabljamo brusne diske z drugačnim nanosom bolj primernim za les.

Brusni diski so tako zelo uporabni, da jih pri nas lahko najdete v različnih premerih, grobostih in granulacijah. Brusne diske z ježkom vam lako ponudimo v premerih 50mm, ter v večjih premerov 115mm, 125mm in 150mm, izjemoma pa tudi v premeru 25 ali 30mm, ter v granulacijah od 40 do 400. Po naročilu lahko dobavimo diske z ježkom v premerih do 600mm, pri čemer je zahtevana neka minimalna količina naročila. V splošnem velja, da se bolj grobi diski uporabljajo za odbruševanje večjih količin materiala, bolj fini pa bolj za glajenje in zaključno brušenje.

Pri tem pa velja načelo, da manjši kot je premer obdelovanca, bolj majhne diske potrebujemo, da z njimi dosežemo površino.

Vsi brusni oz. oprijemalni diski so na ježka zato zanje potrebujete podporni krožnik. Za vsak brusni disk vam lahko ponudimo pripadajoč podporni krožnik, ki ga lahko uporabljate na vrtalnem stroju, ročnem vrtalnem stroju, ali kotni brusilki. Več o tem si lahko preberete na sledeči povezavi: http://https://eurol.si/oprijemalni-diski-za-ekscentricne-brusilnike/.Podporne krožnike z navojem M14 za kotno brusilko vam lahko ponudimo v različnih premerih: 50mm, 75mm, 115mm; 125mm; 150mm in 180mm.

Ponudimo vam lahko samo brusne diske visoke kakovosti in dolge življenjske dobe, predvsem pa vam svetujemo brusne diske glede na obdelovanec, orodje in glede na želje, ki bi jih radi dosegli. Vaša naloga je, da nam zaupate vrsto brusilke, dimenzijo podporne plošče vaše brusilke, število lukenj, če boste diske potrebovali za brušenje lesa, ter količino brusnih diskov. Za vse ostalo poskrbimo mi. Zaradi majhnosti diskov in nizke cene imamo opredeljeno minimalno količino nakupa: do premera 100mm, min 25 diskov glede na premer in granulacijo.

Posvetujte se z nami in mi vam garantiramo, da boste z našimi brusnimi diski opravili več v krajšem časovnem obdobju.

Post Navigation